Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@14:06:44 GMT

آرامگاه ابن یمین فرومدی ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۱۸۰۱

آرامگاه ابن یمین فرومدی ثبت ملی شد

آرامگاه ابن یمین در جلسه شورای ملی ثبت آثار فرهنگی‌تاریخی به ثبت ملی رسید.

به‌ گزارش خبرگزاری برنا؛ امیر فخرالدین محمود بن امیر یمین الدین طغرائی مستوفی فرومدی مشهور و متخلص به ابن یمین از نامدارترین شاعران قطعه سرای زبان فارسی در اواخر قرن هفتم و هشتم هجری قمری است.

آرامگاه ابن یمین در فرومد واقع در شهرستان میامی، در مسیر شاهرود به سبزوار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اسناد موجود، آرامگاه این شاعر در دهه ۵۰ هجری‌شمسی با اهتمام انجمن آثار ملی و ظاهرا با طراحی محسن فروغی بنا شده است. این بنا که برخی آنرا نماد کلاه سربداران و برخی به شکل گلی در حال شکفته شدن می‌دانند، تجربه‌ای ارزشمند از خلق ترکیبی معاصر از اشکال معماری ایرانی است.

در جلسه شورای ملی ثبت آثار همچنین ۲۰ اثر از استان اصفهان، پنج اثر از استان کرمانشاه و ۱۰ اثر از استان آذربایجان غربی واجد ارزش ثبت تشخیص داده شد. این آثار پس از سیر مراحل قانونی و تشریفات اداری با ابلاغ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در فهرست آثار ملی ثبت می شود.

از دیگر آثار شاخص ثبت شده در این جلسه می‌توان به عمارت باغ سراب شاهرود، مدرسه درب کوشک (مدرسه باقریه) اصفهان و خانه فیروزیان- آقا امینی‌ها اصفهان، عصارخانه کاشان، مسجد عتیق نایین، مسجد محله مصلی بافران و یخچال تاریخی بافران اصفهان اشاره کرد.

همچنین از استان کرمانشاه قبرستان روستای باخله، دیوار گوری و مجموعه غار و پناهگاه صخره‌ای باوه یوان و سلیوی مرکزی واجد ارزش ثبت تشخیص داده شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آثار باستانی آرامگاه ابن یمین ابن یمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • وجه تسمیه شهر «نائین» چیست؟
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • یک شهید گمنام میهمان شهر یزد می‌شود
  • پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج